четвер, 11 липня 2013 р.

Модуль 8

Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме (спробую поєднати свої думки із цитатами з  посібника):

  • "у класах, які навчаються за традиційною системою, учні очікують, що вчитель сам буде оцінювати всю їх діяльність. У класах, які навчаються за системою, в якій учні знаходяться в центрі навчання, вони активно залучаються до процесу оцінювання". 
  • "із впровадженням системи оцінювання, яка будується навколо навчальних потреб учнів, вони стають більш задіяними у всі процеси оцінювання". 
  • така система оцінювання поліпшує якість навчання. Адже учні можуть "створювати плани своїх проектів, контрольних списків та форм оцінювання; використовувати запитання для рефлексії, щоб обдумувати та оцінювати процес власного навчання; ставити власні навчальні цілі, визначати завдання та передбачати те, що буде вивчено; визначати труднощі у власному навчанні та стратегій для їх подолання;  надавати та сприймати зворотній зв’язок (відгуків, коментарів та порад) від однолітків".
  • "коли учні залучені до процесу оцінювання на такому рівні, вони розвивають навички самоконтролю над своїм навчанням і почувають себе успішними та здібними". 

Немає коментарів:

Дописати коментар